Dagens hamburgerbrød er laget på en oppskrift inpirert av Trond Moi og Bent Stiansen og er raske å lage da de ikke skal ha noen etterheving.
Ingredienser:
- 0,5 pk tørrgjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 egg
- 300 gr hvetemel
- 0,5 ts gurkemeie
- sesamfrø og vann til pensling
Rør tørrgjæren ut i lunkent vann. Bland i olje, egg, mel og gurkemeie. Sett til heving ca 30 minutter. Del deigen i like emner og rull ut til boller. Legges så på stekeplate og trykkes flate. Pensle med vann og strø sesamfrø over. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.
hvor mange brød blir det=????? jeg trenger svar fort
SvarSlettHei, beklager det husker jeg ikke helt. Mener at jeg lagde 6 med forholdsvis "grei" størrelse!
SvarSlettDisse ble ikke særlig vellykkede.. Doblet oppskriften og fulgte alt. Ble runde kompakte "steiner"
SvarSlettHei, så synd! Vet ikke hva det kan være, for jeg har ikke opplevd det samme heldigvis... :)
Slett