Kjøttboller i tomatsaus med "futt" og mye smak! Deilig til tapasbordet.
Kjøttbollene:
- 500 gr karbonade
- 100 g loff
- 3 hvitløksfedd
- 1/2 rød chili
- 3 sjalott løk
- 2,5 dl melk
- 3 egg
- salt og pepper
Kjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse. Bland inn karbonade deigen og tilsett eggene ett og ett. Smak til med salt og pepper og trill til små kjøttboller. Stek dem i varm panne.
Tomatsausen:
- 2 sjalottløk
- 4 hvitløksfedd
- 4 ss frisk koriander
- 4 ss frisk basilikum
- 1/2 dl olivenolje
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- 2 ts tomatpure
- salt og pepper
Hakk løk og hvitløk. Fres dette sammen med urtene i olje. Ha i tomater og vann og la sausen trekke på svak varme i 1 times tid. Smak til med tomatpure, sukker, olivenolje, salt og pepper.
Varm opp kjøttbollene i sausen før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar