torsdag 1. mars 2012

Albondigas - spanske kjøttboller

Kjøttboller i tomatsaus med "futt" og mye smak! Deilig til tapasbordet.



Kjøttbollene:
  • 500 gr karbonade
  • 100 g loff
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 rød chili
  • 3 sjalott løk
  • 2,5 dl melk
  • 3 egg
  • salt og pepper
Kjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse. Bland inn karbonade deigen og tilsett eggene ett og ett. Smak til med salt og pepper og trill til små kjøttboller. Stek dem i varm panne.

Tomatsausen:
  • 2 sjalottløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 ss frisk koriander
  • 4 ss frisk basilikum
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ts tomatpure
  • salt og pepper
Hakk løk og hvitløk. Fres dette sammen med urtene i olje. Ha i tomater og vann og la sausen trekke på svak varme i 1 times tid. Smak til med tomatpure, sukker, olivenolje, salt og pepper.

Varm opp kjøttbollene i sausen før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...