søndag 11. mars 2012

London

I vinterferien dro vi en lang helg til London. Barna gledet seg stort og det var en fantastisk by å ha med barna i. Helt sikkert ikke siste gangen vi reiste hit sammen alle 4!




Her er noen tips og anbefalinger fra vår tur:

Bosted:
Vi hadde en leilighet i Bayswater/Notting Hill. Min erfaring fra tidligere besøk i London, er ofte små rom og ganske dyrt hvis man ønsker god beliggenhet. Vi var derfor veldig fornøyde med leiligheten vi bodde i, perfekt størrelse, innhold og beliggenhet for oss: http://www.grand-plaza.co.uk/

Transport:
Vi fløy til Heathrow og ved avreise og ankomst tok vi Heathrow Express inn til Paddington og taxi derifra. Ellers så brukte vi først og fremst Underground til å bevege oss rundt i byen. Det var nære å gå både til Bayswater og Queensway stasjon, noe som gjorde at vi hadde nærme til de fleste linjer eller med kort bytte til de fleste linjer og stasjoner. Vi måtte jo selvfølgelig prøve de to etasjes bussene også. Kort å gå til og går ofte de også. Vi hadde bare gode erfaringer fra begge deler.
Det lønner seg å kjøpe dagskort eller form for Oyster Card og barn tom 10 år kjører gratis både på buss og Underground.
Husk å veksle penger før du må ta taxi fra feks stasjon til hotellet. Det er få av taxiene som tar kredittkort.

Shopping:
Det må jo selvfølgelig bli litt tid til shopping i London også, selv om det nok hadde vært en helt annen type shoppingtur om det hadde vært jentegjengen jeg reiste med...
Barna hadde snakket om Hamleys i lang tid, så vi bestemte oss for faktisk å starte med det så snart som mulig, for å slippe det maset... Hamleys er et stort varehus i flere etasjer, fylt med leker, og et eldorado for barn i mange aldre. http://www.hamleys.com/

Jeg anbefaler å sette av litt tid til Lillywhites, ihvertfall om man er interessert i treningstøy! Her er det mange etasjer med alt i treningstøy og sportsutstyr. Mange kjente varer og opp til 70% rabatt. Her ble det både fotballstøvler og annet treningstøy innkjøpt. http://www.lillywhites.com/

Selfridges: måtte bare ta turen hit for å kjøpe kosemtikken Bare Minerals til langt lavere priser enn hjemme: http://www.selfridges.com/ Kjøper alltid også shampo når jeg er i London. Redken som jeg bruker, ligger langt under halv pris av hva man betaler i frisørsalonger her hjemme.

Denne gangen holdt vi oss mest i turistområdet med Oxford Street og Regent Street samt sidegater til disse. London har jo ellers et enormt utvalg og bydeler for shopping også for markeder og vintage.
Se link for fin artikkel med shopping tips i London: http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10010605

Sightseeing:
Det er mer enn nok å finne på i London, men vi hadde bestemt oss for ikke å være for ambisiøse og prøve å få til "alt" på en tur. Det vi tok med oss var:
  • London Eye http://www.londoneye.com/
  • Big Ben og parlamentet
  • Buckingham Palace
  • Science Museum http://www.sciencemuseum.org.uk/ Museumet lå i gang avstand fra hotellet og jeg var så heldig at far og barn dro hit lørdag formiddag, mens jeg fikk noen timer alene på shopping... Perfekt!
  • Musical: vi valgte Lion King som imponerte oss både voksne og barn. Både fordi barna kjenner godt til handlingen, men ikke minst pga imponerende kostymer.

Mille var veldig opptatt av å se Big Ben (veldig heldig fotograf med søppelbilen foran....)

Restauranter:
Det er få Puber som tillater at barn er med, selv for lunsj. Våre lunsjer bar derfor preg av at vi var familien på tur og vi var bla på både TGI og Planet Hollywood (begge ligger like i nærheten av Piccadilly Circus).

Et restaurant tips hadde vi med oss før vi dro og det var en gresk restaurant som vi var så heldige å få bord på. The real greek er en liten restaurant med hyggelig stemning og fantastisk god gresk mat og som ligger i koselige Covent Garden. Anbefales! http://www.therealgreek.com/coventgarden.html

De andre kveldene prøvde vi "lykken" både i Notting Hill (bla Zizzi i Notting Hill Gate som var gang avstand fra hotellet http://www.zizzi.co.uk/) og i Covent Garden og havnet begge kvelder på både hyggelige og gode italienske restauranter. Hadde vi reist uten barn hadde vi nok prøvd litt mer spennende og smakfulle restauranter som feks indisk, pakistansk, thai eller lignende som det finnes masse gode av i London. Men, til denne turen, var det perfekt med de vi fant.

London  er fantastisk, vi kommer tilbake!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...