søndag 25. mars 2012

Ostekake med bringebærkrem på browniebunn

En fantastisk kake, funnet i "the hummingbird bakery - kakeboken". Den skal jeg ha med meg i fødselsdagsfeiring til min svigerinne i dag.



Brownie:
  • 200 gr grovhakket, mørk sjokolade
  • 200 gr usaltet smør
  • 250 gr melis
  • 3 egg
  • 110 gr hvetemel
Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann (ikke la bunnen av bollen komme nær vannet). La den smelte til den er glatt. Ha smøret og melisen i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett ett egg om gangen, bland godt og bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten. Bland gradivs inn melet, bland godt hver gang, sett maskinen på høy hastighet og kjør til du får en glatt blanding. Tilsett den smeldtede sjokoladen sakte og bland godt. Så heller du blandingen over på stekebrettet og glatter den ut. I oppskriften står det liten langpanne (33x23x5 cm), jeg brukte rund kakeform, det fungerte også fint!

Ostekake:
  • 400 gr kremost
  • 150 gr melis
  • 1/2 ts vaniljeestrakt (eller 1 teskje vaniljesukker)
  • 2 egg
Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til en glatt og tykk masse. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten. Blandingen skal være glatt og kremaktig. Du kan øke hastigheten på slutten for å gjøre blandingen litt lettere og luftigere, men vær forsiktig å ikke blande for mye, ellers vil osten skille seg. Bre fyllet over brownien. Stekes i formvarmet ovn i 30-40 minutter (170 grader), eller til ostekaken er fast å ta på og svak gyllen i kantene (dvs noe lengre tid dersom du bruker rund form). Midten skal fortsatt være lys. Avkjøl helt. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i 2 timer, aller helst over natten.

Kremtopping:
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gr melis
  • 150 gr bringebær + noen ekstra til pynt
Ha fløte, melis og bringebær i en kjøkkenmaskin og visp til det er fast, men ikke stivt. Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et brett. Smør toppingen jevnt utover brownien og pynt med bringebær.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...