søndag 11. mars 2012

pizza med pepperoni

Hjemmelaget pizza er deilig! Vi har vår favoritt pizza bunn fra Jamie Oliver, the naked chef, kokeboken.



Deilig, nystekt pizza

Ingredienser deig:
  • 50 gram fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
  • 30 g honning (eller sukker)
  • 6 1/4 dl lunkent vann
  • 1 kg hvetemel (ca 17 dl)
  • 30 g salt
  • litt ekstra mel til utbaking
Tilberedning deig:
  • Løs opp gjæren og honningen (eller sukkeret) i halvparten av det lunkne vannet
  • Elt sammen mel, salt, gjærblandingen og resten av vannet i en kjøkkenmaskin i ca 10-15 min
  • Heves ca 30 min
Tomatsaus:
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2  ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 teskje red curry paste (ev litt kayennepepper eller chili krydder)
  • frisk basilikum (ev oregano eller pizzakrydder)
Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser eller foodprosessor, smak til med salt og det sterke krydderet. La gjerne sausen stå litt slik at smakene får satt seg.

Topping:
  • hakket løk
  • ost
  • pepperoni
  • oregano
Stekes ved 240 grader i 10 minutter eller til deigen ser sprø og gyllent ut og fyllet er gjennomstekt. For ekstra sprø bunn, bruk en pizzasten under steking. Spis pizzaen så snart som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...