tirsdag 20. mars 2012

Chilikylling med chorizo

En lettlaget kyllingrett med mye smak, som jeg har funnet inspirasjon til i kokeboken "under valnøttreet".





Dette trenger du til 4 personer:
  • 1 ss olivenolje til formen
  • 6 store poteter
  • 10 sjalottløk
  • 4 hvitløks fedd
  • 8 kylling-klubber (i oppskriften er det opprinnelig 4 kyllingfileter, men denne gangen byttet jeg det ut med klubber, det fungerte også supert! Har også prøvd med kyllingfilet, noe som også er veldig godt)
  • 3 ss olivenolje, 1 ss smør
  • 2 tørkede piri piri
  • ca 200 gr chorizo eller annen krydret pølse
  • ca 5 timiankvister, 1 liten rosmarinkvist. Jeg hadde ikke disse friske urtene tilgjengelig, så denne gangen brukte jeg tørket timian og rosmarin
  • 2 dl tørr hvitvin eller buljong
Tilberedning:
  • smør en stor ildfast form eller liten langpanne med olivenolje. Sett den til side
  • Skrell og kjær potetene i store båter
  • kok opp en liter vann med 1/2 ts salt
  • Tilsett potetene, kok i 3 minutter
  • La potetene renne godt av i dørslag og fordel dem i bunnen av formen
  • Skrell og skjær sjalott løk i 2 og fordel dem i formen
  • Skrell hvitløksfeddene, skjær dem opp i små  biter og fordel også dem i formen
  • Smak til med salt og pepper
  • Varm stekeovnen til 225 grader
  • Krydre kyllingfiletene med smuldret flaksalt og kvernet pepper
  • Brun filetene (eller klubbene) i smør og litt olivenolje i en stekepanne
  • Legg dem deretter i formen sammen med poteter og løk.
  • Drypp med olje blandet med smuldret piri piri
  • Sett formen i ovnen i 15 minutter
  • Ta ut formen, tilsett chorizo i biter, timian og rosmarin
  • Hell forsiktig i vin eller buljong
  • Sett formen i ovnen i ytterligere 15-20 minutter, eller til kyllingen er helt gjennomstekt
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...