Dette trenger du til 4 personer:
- 1 ss olivenolje til formen
- 6 store poteter
- 10 sjalottløk
- 4 hvitløks fedd
- 8 kylling-klubber (i oppskriften er det opprinnelig 4 kyllingfileter, men denne gangen byttet jeg det ut med klubber, det fungerte også supert! Har også prøvd med kyllingfilet, noe som også er veldig godt)
- 3 ss olivenolje, 1 ss smør
- 2 tørkede piri piri
- ca 200 gr chorizo eller annen krydret pølse
- ca 5 timiankvister, 1 liten rosmarinkvist. Jeg hadde ikke disse friske urtene tilgjengelig, så denne gangen brukte jeg tørket timian og rosmarin
- 2 dl tørr hvitvin eller buljong
- smør en stor ildfast form eller liten langpanne med olivenolje. Sett den til side
- Skrell og kjær potetene i store båter
- kok opp en liter vann med 1/2 ts salt
- Tilsett potetene, kok i 3 minutter
- La potetene renne godt av i dørslag og fordel dem i bunnen av formen
- Skrell og skjær sjalott løk i 2 og fordel dem i formen
- Skrell hvitløksfeddene, skjær dem opp i små biter og fordel også dem i formen
- Smak til med salt og pepper
- Varm stekeovnen til 225 grader
- Krydre kyllingfiletene med smuldret flaksalt og kvernet pepper
- Brun filetene (eller klubbene) i smør og litt olivenolje i en stekepanne
- Legg dem deretter i formen sammen med poteter og løk.
- Drypp med olje blandet med smuldret piri piri
- Sett formen i ovnen i 15 minutter
- Ta ut formen, tilsett chorizo i biter, timian og rosmarin
- Hell forsiktig i vin eller buljong
- Sett formen i ovnen i ytterligere 15-20 minutter, eller til kyllingen er helt gjennomstekt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar