søndag 11. mars 2012

Patatas bravas

Patatas bravas er en typisk tapas rett som du ikke bare får på restaurantene, men som jeg også anbefaler som en av færre tapas retter på en bar. Der nytes det som snacks med et glass vin, øl eller cava, når du er litt småsulten.

Til denne oppskriften "jukser" jeg litt... Jeg har kommet over et fantastisk pulver som lager den deilige sausen. Pulveret kommer fra Fibonacci på Mallorca. Det jeg har hørt er at det er en nordmann som flyttet til Mallorca og savnet det norske brødet. Løsningen på det ble å åpne sitt eget bakeri. Cafe Fibonacci har i dag mer å by på enn ferskt brød og kaker. I dag finnes det flere av dem på Mallorca og i tillegg har noen delikatesse/spesial butikker i Norge begynt å selge noe av det gode tilbehøret de lager. Med dette vidunderpulveret blir dette en veldig enkel, men vellykket rett!



Vidunderpulveret!

Ingredienser:
  • poteter: skåret i kløfter eller litt større terninger
  • Patatas Bravas pulver
  • Majones
  • Vann
  • Creme Fraiche
Skjær potetene i kløfter eller båter, hell over litt olje samt salt og pepper. Stekes i ovenen på ca 200 grader til de er gjennomstekte. Vann, majones og creme fraiche blandes med pulveret som beskrevet på glassest med patatas bravas pulveret.
Avkjøl potetene litt og vend inn den ferdige sausen.

Mmmmm, sterke poteter med mye smak!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...