Vi har noen favoritter som vi alltid må ha med, flere av dem har jeg med meg fra mine tre vintre med jobb i de østerrikske alper. For det første så har vi en rødvin, buljong og urte blanding i gryten. Dette skaper ikke den lukten og osen som jeg husker hjemmefra på 80-tallet. Dette har vi i gryten:
- Buljong terning
- vann
- 5-dl rødvin
- urter/krydder. Der tar vi hva vi har...
- Dette varmes først på komfyren, slik at det er varmt og godt når man setter seg rundt bordet
- Vi bruker alltid forskjellig kjøtt til å ha i gryten: svin, okse og kylling filet. Beregn 150-200 gr per person. For å få mer smak på kjøttet, kan det gjerne marineres i forkant, det er ikke alltid vi gjør.
- Pommes Frites, ettersom man har så mange gode sauser/dip'er - så synes vi det er godt med pommes frites til å dyppe i dette
- En god salat med olje og balsamico dressing samt krutonger på toppen
- "mais-røre" (oppskrift "stjålet" fra favoritt fondue stedet i St. Anton...) Denne får alltid masse kommentarer og alle lurer på hva det er. Veldig enkelt, men veldig godt: en boks mais, røres sammen med majones. Voila!
- Aioli eller annen hvitløks dip
- Curry dip (min manns favoritt). Jeg bruker bare en halv boks orginal kesam og tar curry oppi
- "Thousand Island" (barnas favoritt). Halv boks orginal kesam med ketchup og pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar