Velg en litt søtlig og mild gorgonzolatype. Gorgonzolaen gir en perfekt smak sammen med den litt salte skinken, som heter prosciutto crudo på italiensk.
Ingredienser (6 personer):
- 1 ss olivenolje
- 2 rødløk i tynne skiver
- 150 gr prosciutto crudo (eller spekeskinke i tynne skiver)
- 100 g soltørkede tomater i biter
- 1/4 chili, finhakket
- 1 1/2 dl kyllingkrafft
- 1 dl kremfløte
- 500 gr pasta
- 100 gr gorgonzola (søt og mild) i biter
- persille
- Varm oljen i en panne
- Fres rødløken i oljen til den blir gyllen
- Ha i skinken, de soltørkede tomatene og chilien
- Stek det hele til skinken blir sprø
- Hell over kyllingkraft
- La ingrediensene småkoke til kraften ha kokt nesten inn
- Rør inn fløten
- Kok pastaen i godt saltet vann
- Sil av vannet
- Bland pastaen og sausen
- Rør inn gorgonzola og persille til slutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar