onsdag 14. mars 2012

Pasta med gorgonzola og prosciutto crudo

Som jeg har skrevet om tidligere på bloggen min, så er jeg veldig glad i muggost. Dette er en fantastisk god og smakfull pastarett med smaker som utfyller og komplimenterer hverandre. Oppskriften har jeg fra boken "Pasta - en lidenskap".



Velg en litt søtlig og mild gorgonzolatype. Gorgonzolaen gir en perfekt smak sammen med den litt salte skinken, som heter prosciutto crudo på italiensk.

Ingredienser (6 personer):
  • 1 ss olivenolje
  • 2 rødløk i tynne skiver
  • 150 gr prosciutto crudo (eller spekeskinke i tynne skiver)
  • 100 g soltørkede tomater i biter
  • 1/4 chili, finhakket
  • 1 1/2 dl kyllingkrafft
  • 1 dl kremfløte
  • 500 gr pasta
  • 100 gr gorgonzola (søt og mild) i biter
  • persille
Tilberedning:
  • Varm oljen i en panne
  • Fres rødløken i oljen til den blir gyllen
  • Ha i skinken, de soltørkede tomatene og chilien
  • Stek det hele til skinken blir sprø
  • Hell over kyllingkraft
  • La ingrediensene småkoke til kraften ha kokt nesten inn
  • Rør inn fløten
  • Kok pastaen i godt saltet vann
  • Sil av vannet
  • Bland pastaen og sausen
  • Rør inn gorgonzola og persille til slutt
Server gjerne med en salat og godt brød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...