søndag 4. mars 2012

Gulrotkake

I dag har vi hatt bursdagsfeiring i huset, både mann og sønn har bursdag 4. mars! Gulrotkake er fast på kakebordet ved bursdager her i huset. Det er en saftig og god kake, som holder seg fint i et par dager.



Ingredienser:
  • 4 dl sukker
  • 4 egg
  • 6 gulrøtter
  • 2 dl olje
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
Visp egg og sukker til eggedosis. Gulerøttene rives og taes opp i eggedosisen. Resten av ingrediensene  blandes sammen opp i eggedosisen og gulerøttene. Kjenn med en tynn trepinne i midten av kaken før du tar den ut, slik at du får sjekket at den er ordentlig gjennom stekt.

Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

Glasur:
  • 60 gram smør
  • 3 dl melis
  • 1 pakke philadelfia ost
  • 2 ts vaniljesukker
Kjøres sammen i hurtigmikser og smøres på kaken når den har blitt avkjølt.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...