I dag har vi hatt bursdagsfeiring i huset, både mann og sønn har bursdag 4. mars! Gulrotkake er fast på kakebordet ved bursdager her i huset. Det er en saftig og god kake, som holder seg fint i et par dager.
Ingredienser:
- 4 dl sukker
- 4 egg
- 6 gulrøtter
- 2 dl olje
- 4 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Visp egg og sukker til eggedosis. Gulerøttene rives og taes opp i eggedosisen. Resten av ingrediensene blandes sammen opp i eggedosisen og gulerøttene. Kjenn med en tynn trepinne i midten av kaken før du tar den ut, slik at du får sjekket at den er ordentlig gjennom stekt.
Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
Glasur:
- 60 gram smør
- 3 dl melis
- 1 pakke philadelfia ost
- 2 ts vaniljesukker
Kjøres sammen i hurtigmikser og smøres på kaken når den har blitt avkjølt.
Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar