Oppskrift til nanbrød fant jeg også hos Trine og oppdaget i etterkant at hun også har oppskrift på raita. Den skal jeg prøve neste gang! Liker at hun lager det meste fra bunnen av og ikke bruker poser med mye tilsetningsstoffer!
| Indisk kyllingsuppe, denne gangen som en grytevariant med ris |
- 1 liten løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2-3/4 chili finhakket
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 gulrøtter, grovt revet
- 1 (syrlig) eple, grovt revet
- ca 2 ts karri
- 9-10 dl kyllingkraft
- 2 dl kokosmelk
- 3-4 kyllingfileter, i biter
- hvit nykvernet pepper
- litt salt
- rikelig med frisk koriander, grovt hakket
- Hakk og riv opp alt som beskrevet over, slik at alt er klart før du setter i gang
- Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk
- Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter før du tilsetter kyllingkraft
- Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter
- I mellomtiden deler du kyllingfiletene i biter og steker dem i litt smør på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider.
- Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok.
- Smak til med mer karri, chili, salt og pepper om nødvendig og la suppen trekke et par minutter
- Rett før servering rører du inn rikelig med koriander
| Mille er ikke mest glad i veldig mye grønnsaker, men ved å "sile" suppen og legge til kylling, ble dette en veldig god og barnevennlig rett. "Dette var skikkelig godt" ifølge Mille |
Serveres med deilig brød, feks nanbrød eller Foccaciabrød. Raita passet også veldig godt til når vi serverte den som en gryterett.
Velbekomme!
Dette er så utrolig godt :)
SvarSlett