Vi var mange, så jeg doblet oppskriften og serverte i glass. Tror også fint at denne kan lages i en stor bolle og ikke i posjonsformer. Har tenkt å prøve det når vi har neste bursdagsfeiring her i huset.
Hadde i tillegg kjeksbiter på toppen sammen med bringebærene. Kunne triplet oppskriften for å fylle glassene mer opp... |
- ca 150 gram kremost, naturelle
- saften fra 1 sitron
- 2 dl kremfløte
- 1/2 vaniljestang, frøene
- ca 50 gram melis
- 100-150 gram oreokjeks, knust
- friske bær
- Kjør kremost, sitronsaft og ca 1/2 dl av fløten i en kjøkkenmaskin eller lignende, til du får en jevn blanding.
- Stivpisk fløten sammen med melisen og frøene fra vaniljestangen.
- Vend forsiktig sammen krem- og osteblandingen med en slikkepott
- Knus oreokjeksen, men behold 2-3 stykker til pynt
- Finn frem en stor bolle eller 4-5 små og fordel ca halvparten av kjekssmulene i bollen(e)
- Ha på en skje med ostekrem og stryk forsiktig utover
- Fordel resten av kjekssmulene over og deretter resten av ostekremen.
- Hakk de restrerende kjeksene grovt og strø over
- Pynt med friske bær rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar