lørdag 24. mars 2012

Flesk og duppe

Dette er tradisjonsrik norsk husmannskost, som jeg ikke har spist siden jeg bodde hjemme. Vet at det finnes ulike varianter av hvordan man gjør sausen, men jeg gjør det på den måten som mamma gjorde hjemme og som hun hadde lært av mormor igjen. Dette er ikke noe slankemat, men smaker fantastisk godt og det er gøy å beholde på våre tradisjoner og gamle retter også.



Ingredienser (4 personer):
  • 600 gr lettsaltet sideflesk
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt
  • pepper
  • kokte gulrøtter eller kålrabistappe
  • kokte poteter
Tilberedning:
  • sett på poteter til koking
  • stek flesket på begge sider
  • Sausen lages på fettet som er igjen etter steking av flesket, direkte i pannen
  • rør inn mel og spe med melk, pass på så det ikke blir klumper. Sausen skal ikke være for tynn
  • smak til med salt og pepper
Serveres med nykokte poteter og grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...