"Siskebab" og grønnsaker på grillen |
I Tyrkia er ikke kebab bare som vi er vant til her hjemme, men det finnes flere typer. Det vi mest forbinder med kebab her hjemme, er det de kaller for Dönerkebab i Tyrkia. Siskebab er det vi kjenner som grillspyd og det kan man få enten med okse-, lamme- eller kyllingkjøtt. Trine har i sin ukesmeny sitronmarinerte kyllingspyd og det var den oppskriften jeg her brukte for å lage mine Siskebab.
Sitronmarinerte kyllingspyd, eller Siskebab om du vil:
- 4 kyllingfileter
- 1-2 sitroner, presset
- 0,75 dl olivenolje
- 1 fedd hvitløk finhakket
- frisk timian, finhakket
- salt og pepper
- 8 små grillspyd
Grønnsakene klare for å bli pakket inn |
Grønnsakene:
Ta favorittgrønnsakene og del dem opp i passe biter. Legg på en klatt smør eller litt olje samt maldonsalt og grovkvernet pepper. Legg grønnsakene på dobbel foliebunn og brett folien sammen rundt grønnsakene. Grilles samtidig som kyllingen.
Potetene:
Skjær poteter i passe tynne båter. Pensle dem med olje og krydre med salt, pepper og provencekrydder. Stekes i ovnen på ca. 200 grader til de har fått fin farge og er gjennomstekte. Begynn gjerne med potetene mens kyllingen marineres.
Servert med haydari blir retten herlig tyrkisk inspirert!
Smaklig måltid!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar