tirsdag 1. mai 2012

Chili aioli

En litt "hottere" variant av aioli som vi er veldig glad i her hos oss. Aioli er fast følge til tapas bordet og også godt til grillmat, sommerens rekebord m.m. Jeg bruker samme oppskrift som jeg bruker på aioli, og tilsetter kun frisk chili.


<><> UA-32650012-1<>
Ferdig chili aioli


Ingredienser:
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 teskje usøtet sennep (jeg bruker fransk dijon sennep)
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje sitron saft (fersk presset)
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 2,5-3 dl smaks svak olje (dvs: ikke olivenolje!)
  • 1/4-1/2 chili
  • OBS: alle ingredienser må være romtempererte, hvis ikke skiller det seg lettere
Tilberedning:
  • Bland eggeplommene med sennep, salt, sitronsaft, chili og hvitløk
  • Når dette er en fin masse tilsettes oljen forsiktig, mens det vispes
  • Settes til kjøling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...