søndag 15. april 2012

Marinerte scampi med aioli og foccaciabrød

Scampi er  deilig, både som forrett og hovedrett. I dag hadde vi en deilig og lett scampi rett til middag.

<><> UA-32650012-1<>
mmm, klar til servering

Ingredienser, 2 personer:
  • 24 scampi
  • 1 lime
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2-3 sjalottløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss frisk koriander
  • 1/2 chili, finhakket
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk eller 1/2 purre

i marinade, snart klar for steking

Tilberedning:
  • Tin og rens scampiene, husk å ta ut tarmen
  • Legg scampiene i en bolle og skvis over saften fra limen
  • Finhakk løk, hvitløk, vårløk/purre, koriander og chili.
  • Riv ingefæren og skjær paprikaene i mindre biter.
  • Hell løk, hvitløk, vårløk/purre, koriander, chili og ingefær over scampiene sammen med et par spiseskjeer olivenolje for marinering
  • Varm opp litt olje i en stekepanne og fres scampiblandingen sammen med paprikaen i 3-4 minutter (til scampiene blir rosa. Start lett med paprikaene først, før du tilsetter scampi blandingen)
Serveres med aioli og foccaciabrød

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...