Etter nylig å ha vært i
Tyrkia, ble jeg inspirert av den deilige maten jeg fikk servert. Synes bla at Haydari var veldig godt, og det er noe jeg kommer til å lage endel til grillmat i sommer. Haydari kan minne om den greske
tzazikien, men jeg synes den var noe tykkere samt at agurken er byttet ut med dill (noen steder også andre urter).
|
Haydari, klar til servering |
<><>
UA-32650012-1><>>
Ingredienser:
- tyrkisk yoghurt (kjøpt i vanlig matbutikk)
- rikelig med dill
- 1 fedd hvitløk
- litt salt og pepper
- en skvett olivenolje på toppen
Bland yoghurten med dill og hvitløk og smak til med litt salt og pepper. Ringle litt god olivenolje over. Blir best når den får stå litt i kjøleskapet før servering.
Smaker ypperlig til grillmat eller som dip til ferskt brød...
Test også med mynte i stedenfor med dill, se
her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar