onsdag 2. mai 2012

Haydari, tyrkisk dip

Etter nylig å ha vært i Tyrkia, ble jeg inspirert av den deilige maten jeg fikk servert. Synes bla at Haydari var veldig godt, og det er noe jeg kommer til å lage endel til grillmat i sommer. Haydari kan minne om den greske tzazikien, men jeg synes den var noe tykkere samt at agurken er byttet ut med dill (noen steder også andre urter).


<><> UA-32650012-1<>
Haydari, klar til servering

Ingredienser:
  • tyrkisk yoghurt (kjøpt i vanlig matbutikk)
  • rikelig med dill
  • 1 fedd hvitløk
  • litt salt og pepper
  • en skvett olivenolje på toppen
Bland yoghurten med dill og hvitløk og smak til med litt salt og pepper. Ringle litt god olivenolje over. Blir best når den får stå litt i kjøleskapet før servering.

Smaker ypperlig til grillmat eller som dip til ferskt brød...

Test også med mynte i stedenfor med dill, se her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...