lørdag 19. mai 2012

Kylling enchiladas med guacamole, chili og lime salsa

Om eldstemann får bestemme her i huset, så er det taco minst hver helg. Taco for ham er ikke så avansert annet enn tortilla lefse med karbonade, ost, salat og rømme. Noen ganger er det deilig for oss voksne å variere tex-mex menyen, så i dag ble det deilige kylling enchiladas.


<><> UA-32650012-1</><></>
Klar til servering!


Oppskriften til krydderet i enchiladas fyllet samt chili og lime salsaen har jeg funnet på http://trinesmatblogg.no/

Sånn gjorde jeg det:


Chili og limesalsa, smakfullt og godt til enchiladas!
Chili og lime salsa, begynn med den slik at smakene får satt seg:
  • 200 gram smakfulle tomater
  • 1/2 rød løk
  • 1/2-1 grønn (eller rød) chili
  • saft av ca 1/2 lime
  • hakket, frisk koriander
  • salt og pepper
Skjær tomater og løk i små terninger og hakk chilien i små biter. Press over saften av en 1/2 lime og smak til med frisk koriander, salt og pepper.

Tomatsaus:
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 1/2-1 rød chili
  • 1 ts sukker
  • frisk koriander
  • pepper
Kutt opp løk, hvitløk og chili og stek det lett i olje til det har blitt mykt og blankt. Hell over de hakkede tomatene, kyllingkraften og sukkeret og la det putre en stund i kjelen. Smak til med pepper og frisk koriander mot slutten.

Kylling og grønnsaksfyll (2 personer):
  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløk
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts paprikapulver
  • chili pulver
Skjær kyllingfileten i strimler. Krydre med salt og pepper og stek i panne. Legg kyllingen til side. Stek lett strimlet paprika, løk og hvitløk og fres dette lett i olje. Ta kyllingen opp i pannen/kjelen og tilsett krydderet.

Legg frem 3 tortilla lefser og fordel kylling/grønnsaksfyllet, tomatsausen og revet ost (spar litt saus og ost til å ha på toppen!), og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt, ildfast form. Hell resten av sausen og strø over ønsket mengde ost. Gratineres i ovnen på 220 grader i ca 10-15 minutter (til osten har smeltet og lefsene har fått en gylden farge)


Ferdig til gratinering

Server med litt salat, rømme, jalapeno og guacamole. Sammen med litt god rødvin, ble dette en deilig lørdag kveld mens vi venter på sommervarmen...!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...