tirsdag 24. juli 2012

Blåskjell dampet i hvitvin med hvitløk, chili og fløte

Blåskjell er deilig sommermat, men vi tar det gjerne også om vinteren som for eksempel en forrett når vi har gjester.

Blåskjell kan tilberedes på mange forskjellige måter, dette er vår favoritt!


Her lagde vi blåskjell i huset vi leide på Mallorca, smakte supert der også!


Ingredienser for 4 personer:
  • 2 nett blåskjell (holder med 1 nett hvis det skal være forrett)
  • 3 dl hvitvin
  • 1 purre eller vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2,5 dl fløte
  • godt brød!
Tilberedning:
  • Vask og skrubb blåskjellene og kontroller at alle er lukket, kast de som ev er åpne
  • Skjær opp purre/vårløk, hvitløk og chili
  • Varm opp hvitvin i en kjele og ha i purre, hvitløk, chili og blåskjell. La blåskjellene dampe til de åpner seg.
  • Hell over fløte, gi et kort oppkok. OBS må ikke koke lenge
  • Serveres med godt brød, for eksempel hjemmelaget foccacia brød, som er nydelig å dyppe i "suppen"

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...