Blåskjell kan tilberedes på mange forskjellige måter, dette er vår favoritt!
Her lagde vi blåskjell i huset vi leide på Mallorca, smakte supert der også! |
Ingredienser for 4 personer:
- 2 nett blåskjell (holder med 1 nett hvis det skal være forrett)
- 3 dl hvitvin
- 1 purre eller vårløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2,5 dl fløte
- godt brød!
- Vask og skrubb blåskjellene og kontroller at alle er lukket, kast de som ev er åpne
- Skjær opp purre/vårløk, hvitløk og chili
- Varm opp hvitvin i en kjele og ha i purre, hvitløk, chili og blåskjell. La blåskjellene dampe til de åpner seg.
- Hell over fløte, gi et kort oppkok. OBS må ikke koke lenge
- Serveres med godt brød, for eksempel hjemmelaget foccacia brød, som er nydelig å dyppe i "suppen"
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar