torsdag 24. mai 2012

Grillet torsk med sprø bacon og parmesan gratinert fennikel

I dag prøvde vi for første gang STRØM. Strøm er navnet på fersk torsk som er slaktet, filetrert og pakket senest fire timer etter at den ble tatt opp av havet. Veldig enkelt i hverdagen og fantastisk godt. Da spiser også barna godt, når de ikke må følge for mye med på om det dukker opp fiskeben... Dette er en deilig kombinasjon av syrlige tomater, fennikel som er nydelig til fisk og litt salt bacon til fisken.


<><> UA-32650012-1</><></>
Mmm, klar til deilig middag ute

Ingredienser:
  • Torskefilet, ca 150 gram pr person
  • Fennikel, 1/2 pr person
  • Parmesan
  • Olje
  • Havsalt og fersk kvernet pepper
  • Bacon, klippet i biter
  • Tomater
 
 
Tilberedning:
  •  Dryss havsalt på fisken og la den trekke i 15-20 minutter (Saltet gir fisken fastere konsistens). Skyll av saltet og tørk filetene godt. Dryss på salt og pepper.
  • Grovhakk tomatene. Legg dem i folie og ringle over olivenolje og grovt salt
  • Klipp baconet i biter. Legg bitene i folie.
  • Del fennikelen i 2 og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter. Tørk av og avkjøl. Smør fennikelen inn med olivenolje og høvle parmesan over den flate delen. Grill fennikelen under lokk i ca 10 minutter, osten skal være godt smeltet og gylden.
  • Stek tomater og bacon i folie på grillen
  • Stek fisken 4-5 minutter på hver side.
  • Server med hjemmelaget potetmos
Nyt deilige, late sommerdager!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...