onsdag 9. mai 2012

Potetsuppe med chorizo og frisk timian

Onsdag kveld og gode jentevenner på besøk. Da blir det lett og enkel, men god servering, og ettersom ikke sommeren helt er her disse dagene, så falt valget på en suppe med mye smak. Suppen ble servert med godt brød, vin og brownie til dessert.


<><> UA-32650012-1<>
Potetsuppe med chorizo og timian

Ingredienser, 4 personer:
  • 4 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 gram poteter i små terninger
  • 2 små purre, kun det hvite, finsnittet
  • 2 liter kyllingkraft
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 gram chorizo pølser i biter
  • frisk timian
Fres sjalottløken og hvitløken i smør i en kjele, til løken er blank og myk. Hell opp i potetene og purren og la det frese litt med. Tilsett kyllingkraften. Kok opp og la det hele koke under lokk, på lav temperatur, til potetene er møre.
Tilsett creme fraiche og kjør med stavmikser til du får en jevn suppe, smak ev til med salt.

Stek chorizoen i en stekepanne mens potetene koker. Anrett suppen i dyp tallerken og legg en god skje med chorizo i midten, pynt med frisk timian. Server med godt brød, ev med hjemmelaget foccacia brød

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...