søndag 20. mai 2012

Grillet laks med basilikum- og myntekrem

Basilikum og mynte setter en deilig smak på grillet laks. Prøv gjerne denne sommerlige og friske grillretten!

<><><><> UA-32650012-1<></><></>
Klar for deilig grillet laks på terrassen

Ingredienser:
  • Bladene fra en basilikum plante
  • Bladene fra en mynte plante
  • 1 dl olivenolje
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og nymalt svart pepper
  • saft av 1 lime
  • 2 ss creme fraiche
  • 4 laksestykker
  • olje til pensling
Tilberedning:
  • Kok opp en kjele med vann og forvell basilikum og myntebladene i ca 15 sekunder. Ta opp urtene og la dem renne godt av. Klapp urtene tørre med tørkerullpapir
  • Kjør urtene med en stavmikser sammen med olivenolje til en jevn mos. Sett til side og la det stå og trekke i 15 minutter.
  • Ha eggeplomme, sennep og godt med salt og pepper i en bolle og pisk til massen er glatt. Bland i basilikum- og mynteolje litt etter litt mens du pisker til all oljen er tilsatt og massen er tykk og glatt. Visp inn limesaft. Rør deretter inn creme fraiche. Avkjøl
  • Pensle laksestykkene med olje, salt og pepper og stek dem med skinnsiden ned i 4 minutter. Pensle laksen med litt mer olje, vend dem og grill i 4 mintter til.
  • Serveres varme med basilikum og myntekrem sammen med kokte poteter og ev grønnsaker eller en salat. I dag hadde vi asparges til fisken.
Sammen med et glass kaldt hvitvin var dette nydelig søndagsmiddag i solen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...