Klar for deilig grillet laks på terrassen |
Ingredienser:
- Bladene fra en basilikum plante
- Bladene fra en mynte plante
- 1 dl olivenolje
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- salt og nymalt svart pepper
- saft av 1 lime
- 2 ss creme fraiche
- 4 laksestykker
- olje til pensling
- Kok opp en kjele med vann og forvell basilikum og myntebladene i ca 15 sekunder. Ta opp urtene og la dem renne godt av. Klapp urtene tørre med tørkerullpapir
- Kjør urtene med en stavmikser sammen med olivenolje til en jevn mos. Sett til side og la det stå og trekke i 15 minutter.
- Ha eggeplomme, sennep og godt med salt og pepper i en bolle og pisk til massen er glatt. Bland i basilikum- og mynteolje litt etter litt mens du pisker til all oljen er tilsatt og massen er tykk og glatt. Visp inn limesaft. Rør deretter inn creme fraiche. Avkjøl
- Pensle laksestykkene med olje, salt og pepper og stek dem med skinnsiden ned i 4 minutter. Pensle laksen med litt mer olje, vend dem og grill i 4 mintter til.
- Serveres varme med basilikum og myntekrem sammen med kokte poteter og ev grønnsaker eller en salat. I dag hadde vi asparges til fisken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar