søndag 20. mai 2012

Hjemmelaget vaniljeiskrem

Her er en deilig hjemmelaget vaniljeiskrem, perfekt til jordbær eller annet sommerlig følge.

<><> UA-32650012-1<>
Is under produksjon...

Ingredienser:
  • 5 dl melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 3 vaniljestenger
  • 6 eggeplommer
  • 180 gr sukker
Tilberedning:
  • Hell melk og kremfløte i en kjele og gi dem et lite oppkok
  • Tilsett vaniljestengene, delt i to og la de trekke i melkeblandingen i minst 30 minutter
  • Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, få dem så luftige som mulig
  • Hell eggedosisen opp i eggeblandingen mens du pisker godt
  • Varm det opp til ca 80 grader (det skal ikke koke og det er ferdig når du merker at det tykner). Følg med og rør i kjelen hele tiden
  • Sil hele blandingen over i en ny bolle og avkjøl den godt før du putter den i iskrem maskinen
  • Blandingen kan du godt gjøre ferdig dagen i forveien eller litt tidligere på dagen om du skal ha gjester. Da er det lett å kjøre det i maskinen før desserten skal serveres. Isen blir best når den serveres ganske umiddelbart. Vær obs på hvor lang tid din maskin bruker, slik at du ikke feilberegner. Vår tar alltid litt tid og det hender også at vi må legge isen litt i fryseren for å få den riktig klar. Den kan også fryses ned, men ta den da opp i god tid før servering. Hjemmelaget is kan lagres i fryseren i maks 3 uker.
Her er forslag til godt og sommerlig tilbehør grillede jordbær og hjemmelaget jordbærsaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...