søndag 27. mai 2012

Haydari med mynte, tyrkisk dip

Etter et herlig besøk i Tyrkia i vår, har jeg blitt inspirert til tyrkisk mat. Haydari er en deilig tyrkisk dip som kan minne om gresk tzaziki. Jeg har tidligere laget en variant med dill, men i dag laget jeg en med mynte. Den var fantastisk god til grillmaten, mannen synes nok at denne varianten er best, men det er jo smak og behag!

<><> UA-32650012-1<>
Friskt og deilig til grillmaten


Ingredienser:
  • Naturell yoghurt
  • Mynte (enten 1 dl frisk eller tørket, smak til da det behøves mye mindre mengde)
  • Salt
  • 1 fedd hvitløk
  • Litt olivenolje

Tilberedning:
Renn av yoghurten enten i et kaffefilter eller tørkepapir for å få ut vann og få den tykkere. Press i et fedd hvitløk. Smak til med mynte, litt salt og god olivenolje, la den stå seg litt før servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...