søndag 20. mai 2012

Grillede jordbær med hjemmelaget iskrem

Når grillsesongen setter i gang, så gjelder det å variere maten så man ikke blir lei. Varierer du nok, kan du holde grillsesongen lang! Det kan av og til være artig og servere full grillmeny også med både forrett, hovedrett og dessert fra grillen. Har du lyst til det, så kan dette være en god ide til desserten.


Mmmm, deilig sommer dessert


Ingredienser:
  • 2 kurver jordbær
  • 3 ss melis
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 3 ss hakkede nøtter
  • vaniljeiskrem, enten kjøpt eller laget selv vanilje iskrem

<><> UA-32650012-1<>
Jordbær til grillen

Tilberedning:
  • Ha en kurv jordbær, 2 ss melis og balsamicoeddik i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til en glatt saus. Sett sausen kjølig til den skal brukes
  • Rist nøttene i panne til de er gylne, sett dem til avkjøling
  • Træ resten av jordbærene på spidd (så blir de lettere å snu) og dryss resten av melisen over. Grill indirekte på middels varme i 6 minutter eller til jordbærene får grillstriper. Stek på begge sider
  • Øs opp litt saus i bunnen av dessertglassene og legg litt vaniljeis oppå. Ta de grillede jordbærene av spiddene og fordel dem i dessertglassene. Gjem noen jordbær til pynt. Hell over mer jordbærsaus og pynt med hakkede nøtter, hele jordbær og ev mynteblader.
Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...