Etter påskeferie, var det ikke så mye i kjøleskapet, men jeg hadde en svensk, ferdigkokt "helgskinka" liggende, så da prøvde jeg meg på en slags påskeskinke som jeg kaller "Provencalsk påskeskinke":
Ingredienser:
- ferdigkokt skinke
- hvitløk
- rapsolje
- provence krydder
- poteter
- grønnsaker
- Spar på kraften som er i posen, brukes til sausen
- Ta av nettet på skinken, skjær bort det tykkeste av fettet og tørk av skinken
- Bland sammen 3 ss rapsolje, 1 ss provencekrydder og ett presset hvitløk fedd og smør dette over hele skinken
- Skinken varmes i ovnen på ca 250 grader i 20-30 minutter (avhengig av størrelsen). Skinken skal få fin brun farge og være varm gjennom. La den ligge en stund før du skjærer den i skiver.
- Kok poteter
- Wok grønnsakene (jeg hadde sjalottløk, grønn paprika, champinjonger og brokolli. Woket dem og helte over litt soyasaus og worchester saus helt mot slutten)
Vi var så ivrige etter å skjære opp skinken at jeg helt glemte å ta bilde først. Den ble deilig og saftig! |
- 2 ss smør
- 2,5 ss mel
- 6 dl kjøttkraft, helst varm
- salt og pepper
- ev fløte
Til dessert hadde vi deilig hjemmelaget jordbær sorbet
Bursdagsbarnet ble veldig fornøyd, men det ble kun terningkast 5 fra henne, etter som sausen ble litt salt... Hun klarte imidlertid å få i seg tre store poteter med mye saus, det er mye i en liten tynn kropp!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar