fredag 20. april 2012

Pesto

Pesto er en italiensk saus som ofte brukes til pasta, men som også er godt som tilbehør til godt brød og pålegg, fisk til grillingen eller som dressing til salaten.


<><> UA-32650012-1<>
Mmm, ferdig nylaget pesto

Dette er en oppskrift på den mest vanlige varianten, den genovesiske pestoen (dvs fra Genova, Italia).

Ingredienser:
  • 4-6 dl ganske sammenpresset fersk basilikum
  • ca 1,5 dl god olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1/2-1 ts salt
  • 3 fedd hvitløk
  • 6 ss fersk parmasanost
Bland basilikum., olje, pinjekjerner, salt og hvitløk med en stavmikser (opprinnelig skal det støtes sammen med en morter, så prøv gjerne det istedenfor en stavmikser) til det blir blandet godt sammen og litt "grøtaktig". Rør til slutt inn den ferske parmasanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...