søndag 8. april 2012

Jordbær sorbet

Til jul fikk vi iskrem maskin, det var populært! Vi har foreløpig kun laget sorbet i den, men det er vel snart på tide og prøve på andre iskremer også. Jordbærsorbeten synes vi er fantastisk god og oppskriften er hentet fra Hellstrømsbok "iskremfabrikken".


<><> UA-32650012<>
mmmm, deilig hjemmelaget jordbærsorbet

Ingredienser:
  • 2 kurver jordbær, ca 1 kg
  • 200 gr sukker
  • 1 dl vann
  • Saften fra 1 sitron
  • 2 ss golden syrup
Tilberedning:
  • Rens og skyll jordbærene og kjør dem i kjøkkenmaskinen sammen med sukker, vann og sirup til du får en fin pure. Smak til med den nypressede sitronsaften.
  • Sil blandingen og kjør den deretter i iskrem maskinen. Isen kan spises med en gang, men jeg synes den er best når den også har vært litt i fryseren, det holder gjerne med 35-40 minutter.
  • Husk at iskrem maskinen skal være kald når du begynner å lage isen. Jeg har den alltid stående klar i fryseren, da er det bare å lage en god is dersom lysten skulle bli for sterk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...