torsdag 12. april 2012

Müslibrød uten elting og heving

Dette er et brød som er veldig enkelt å lage, bare du tar tiden til hjelp, så gjør det meste seg selv. Oppskriften har jeg funnet i kokeboken "Bakeskole, rekrutter fra bakeriet i Lom" av Schakenda. Det er det han kaller Rørebrød.


<><> UA-32650012-1<>
deilig med lunkent nybakt brød og brunost - mmmm


Ingredienser:
  • 2 dl müsli
  • 2 dl sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 25 gram fersk eller tørrgjær (en halv pakke/pose)
Tilberedning:
Start med å blande alle de tørre ingrediensene i en bolle. Du kan bruke hvilken som helst frokostblanding eller müsli. Jeg brukte en müsli med litt rosiner, nøtter og tørket frukt. Hell vann og melk i bollen (spar en skvett som du kan røre ut gjæren hvis du bruker fersk gjær). Når det har løst seg opp heller du det i bollen også. Så rører du, ingen elting, ingen knaing, kun røre. Når alt er blandet sammen, er det klart for steking. Bruke en liten brødform som tar 1,5 liter. Deigen skal være litt sånn som havregrøt, den må ikke være for tørr.

Hell deigen i smurt brødform. Sett brødet midt i ovnen og sett ovnen på 100 grader og la brødet stå i 45 minutter. Så skrur du opp varmen til 180 grader og lar det steke en time til.

Mmmm, saftig og holdbart brød!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...