torsdag 12. april 2012

Marius sine kanelsnurrer

Marius som går i 6. klasse hadde som hjemmelekse å lage kanelsnurrer denne uken, og da synes han at det passet fint at han lagde det til søsterens bursdagsselskap i morgen. De ser veldig fine ut der de nå er helt nystekte. Oppskriften er fra skolen.


<><><><> UA-32650012-1<><>
Ser kjempefine ut og det lukter fantastisk i huset! Ingenting er som nybakt gjærbakst

Ingredienser:
  • 100 gr smeltet smør
  • 2,5 dl lettmelk
  • 50 gr gjær
  • 6,5 dl hvetemel
  • 1/2 dl sukker
Smelt smøret i en kjele og bland i melken. Varm væsken til ca 38 grader celsius. Rør ut gjæren i litt av væsken. Hell i resten av væsken. Sukker og mel røres i. Heves 1/2-1 time.

Fyll:
Bland sammen:
  • 50 gr smeltet margarin
  • 1/2 dl sukker
  • 2 ts kanel
Del deigen i to og kjevle hver av dem ut til en firkant. Smør utover fyllet og rør sammen. Del rullen i 8 like stykker. Disse legges på stekeplate og trykkes litt ut i riktig form. Etterheves i ca 1/2 time. Stekes i 8-10 minutter ved 225 grader C.

Bra jobbet Marius, de var kjempegode!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...