Marius som går i 6. klasse hadde som hjemmelekse å lage kanelsnurrer denne uken, og da synes han at det passet fint at han lagde det til søsterens bursdagsselskap i morgen. De ser veldig fine ut der de nå er helt nystekte. Oppskriften er fra skolen.
|
Ser kjempefine ut og det lukter fantastisk i huset! Ingenting er som nybakt gjærbakst |
<><><><>
UA-32650012-1<>><>>
Ingredienser:
- 100 gr smeltet smør
- 2,5 dl lettmelk
- 50 gr gjær
- 6,5 dl hvetemel
- 1/2 dl sukker
Smelt smøret i en kjele og bland i melken. Varm væsken til ca 38 grader celsius. Rør ut gjæren i litt av væsken. Hell i resten av væsken. Sukker og mel røres i. Heves 1/2-1 time.
Fyll:
Bland sammen:
- 50 gr smeltet margarin
- 1/2 dl sukker
- 2 ts kanel
Del deigen i to og kjevle hver av dem ut til en firkant. Smør utover fyllet og rør sammen. Del rullen i 8 like stykker. Disse legges på stekeplate og trykkes litt ut i riktig form. Etterheves i ca 1/2 time. Stekes i 8-10 minutter ved 225 grader C.
Bra jobbet Marius, de var kjempegode!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar