torsdag 12. april 2012

Lys sjokoladekake i langpanne

Av min søster så har jeg for flere år siden fått denne oppskriften til langpanne sjokoladekake. Kaken er saftig og god og passer perfekt til bursdagsselskap!



Ingredienser kake:
  • 3 kopper sukker
  • 6 egg
  • 1/2 kopp melk
  • 225 gr smeltet smør
  • 4 kopper mel
  • 3 barneskjeer bakepuler
  • 3 ss kakao
Tilberedning kake:
  • Hell alt opp i en bolle og miks sammen med kjøkkenmaskin/miksmaster
  • Stekes på 150 grader i 30 minutter.
Sjokolade topping:
  • 225 gr smør
  • 350 gr melis
  • 3 ss vaniljesukker
  • 2 ss kakao (pulver)
  • 2 ss kokt kaffe (ikke kun pulveret...)
Tilberedning kake:
Smør og melis røres hvit. Vaniljesukker, kakao og kokt kaffe blandes inn i det hvite. Toppingen smøres over hele kaken, pynt ev med nonstop, seigmenn eller andre favoritter.

4 kommentarer:

  1. Hei. Når du skriver kopper så lurer jeg på hva slags kopper? Man har små kopper store kopper og saft glass :)

    SvarSlett
  2. Hei, det kan variere litt, men for meg er kopper en "vanlig" kaffe eller te-kopp. Dvs. ikke små kopper fra servise eller for store krus. Det viktigste er å bruke samme type kopper om det er måle enheten både for tørt og vått innhold i kakene. Lykke til : )

    SvarSlett
  3. Hvor i ovnen skal kaken stekes?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...