mandag 16. april 2012

Smakfull gulasjsuppe

Etter å ha jobbet tre vintre i de østerikske alper, er jeg glad i en kraftfull gulasjsuppe. Denne oppskriften har jeg funnet fra Wenches kjøkken på God morgen Norge.


<><> UA-32650012-1<>
Deilig gulasjsuppe klar til servering, her med en liten rømmeklatt opp i.

Ingredienser (4 personer):
  • 75 gr bacon
  • 2 løk
  • 1,5 fedd hvitløk
  • 350 gr karbonadedeig
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ts karve
  • 0,5 ts tørket merian
  • 3 ss tomatpure
  • 1 lauvbærblad
  • 1,5 liter kraft/buljong
  • 1 grønn paprika
  • 2 skiver sellerirot
  • 1 gulrot
  • 5 poteter
Tilberedning:
  • Surr baconterninger , finhakket løk og hvitløk i en vid gryte til løken er blank uten å bli brun. Tilsett ev litt olje / smør .
  • Tilsett karbonadedeig og bruk en tregaffel til å smuldre den opp.
  • Bland sammen paprikapulver, hvetemel, karve og merian og dryss over. Tilsett tomatpuré og laurbærblad under omrøring.
  • Hell i kraft og kok opp og la trekke 10-15 min.
  • Del paprika i passe biter. Skrell poteter, sellerirot og gulrot og del i terninger . Tilsett i suppen og la koke til potet og grønnsaker er ferdig kokt.
Smak til med salt, pepper og ev litt mer karve og merian.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...