mandag 9. april 2012

Rhodos

Jeg leste for kort tid siden at Rhodos i år er "retro populært". Rhodos var en av de virkelig første store charter stedene vi nordmenn reiste mye til i starten når charter virkelig tok av. Selv så er jeg fantastisk glad i øya. Hadde min første opplevelse der med tre venninner på Russetur for mange år siden og jeg har også jobbet der tre sesonger som reiseleder. Jeg har i tillegg vært heldig å være tilbake, både i forbindelse med jobb og med ferie og jeg har nok ikke vært min siste tur på øya! Se også nyere blogginnlegg fra Rhodos 2013

<><> UA-32650012</><></>
Mandrakihavnen og Gamlebyen


Rhodos er en stor, gresk øy (den 4 største), og den ligger i Egeerhavet, ikke langt fra Tyrkia. Mer fakta om Rhodos kan du lese på Wikipedia.Selv om øya er stor, så finnes det så  mange ulike type av områder man kan velge å både bo og besøke, så dette er virkelig reisemålet som har noe for mange målgrupper: party-gjengen, par - både unge og eldre, barnefamilier, historie interesserte, oppdagelseslystne +++

Her er mine tips og råd for en fantastisk ferie på Rhodos!

Hvor bo?

 • Rhodos by: har stort utvalg av hotell og leiligheter i alle klassifiseringer. Perfekt for dem som vil bo nære et stort utvalg av restauranter, butikker og natteliv. Det perfekte med Rhodos by er at  den også har en fin og populær strand som ligger nære, uansett hvor i byen man bor.
 • Vestkysten: Kjent som den "blåsete siden av øya", og dette er på godt og vondt. Midt i de varmeste sommermåneden er det godt å ha den vinden som har her, mens det i andre tider kan være litt mye vind. Her finner man alt fra store 5-stjerners hotell til enklere hotell og leiligheter. Kort vei til strand også her, og på denne siden av øya er det stort sett rullestenstrender, deilig for dem som ikke liker å få sand over alt...
 • Østkysten: Dette blir da den "vindstille siden av øya", så her kan det bli varmt og godt. Mest turistifiserte stedene finner man nærmest Rhodos by og mot Lindos, mens det sør for Lindos mest har blitt mer og mer turistifiserte de senere årene. Anbefales barnefamilier. Personlig ville jeg nå valgt Vestkysten, men finne et bra bosted ikke så langt utenfor byen, slik at man enkelt kan ta seg inn dit noen kvelder.

Beste strender:
 • Min favorittstrand er Agathi Beach, som ligger litt nord for Lindos. En langgrunn strand med fantastisk sand.
 • Tsambika: kanskje den mest kjente, vakreste og populære sandstranden på øya. Hit kommer du både med leiebil, taxi eller buss fra byen.
 • Anthony Quinns Bay, eller Ladiko som den egentlig heter. Denne bukta var en av flere steder der filmen "Kanonene på Navarone" ble spilt inn i 1967. Dette er en fantastisk bukt med krystallklart vann. Rullesten mer enn sand både på strand og i vannet. Spis gjerne en sen lunsj på restauranten som ligger ved Limanaki stranden like i nærheten.
 • Kalithea: beste stedet for dykking og snorkling
 • Prassonissi: så langt ned du kan komme. Her møtes det Egeeiske havet med Middelhavet og man finner lange, herlige sanddyner.
 • Vannpark: ikke akkurat en strand... Men veldig populært for barn og lekelystne voksne. Fin avveksling en dag eller to på ferien. Water Park, Faliraki
 • Ellers er det fine sandstrender langs hele østkysten av øya. Når jeg selv bodde på Rhodos, synes vi også at det av og til var deilig å reise ut på vestkysten til Trianda området ute ved "vindmøllen". Deilig med litt vind og fantastisk farge på vannet. Er imidlertid ofte vind, så det passer bedre for de med moped og uten barn.
Restaurant tips:
 • Wonder: http://www.restaurantwonder.com/ Restauranten har svenske eiere og serverer deilig gresk inspirert internasjonal mat
 • Alexis: http://www.alexis4seasons.com/ En litt dyrere fiskerestaurant, ligger i Gamlebyen
 • Laganis: En typisk gresk taverna med veldig bra mat og gode priser. Ligger i utkanten av gamlebyen og kan være litt vanskelig å finne dersom man ikke har vært der før. Ta gjerne en taxi. Den ligger i enden av Alhadef Street i nærheten av det jødiske kvarteret.
 • Ta Koupia, også kalt for "huset i skogen". Ligger utenfor Rhodos by i Tris, ta en taxi for å finne frem hit. Her serveres fantastisk god, gresk meze. Gå gjerne for meze meny, der den ene lekre retten etter den andre kommer inn.

Lindos

Med leiebil:
 • Lindos: et "must"! Gjerne kalt for den hvite byen. Er på Unescos verdensarv liste. Man må også ta turen opp til Akropolis, en koselig tur gjennom den hvite byen og fantastisk utsikt som venter på toppen. Det kan være glatt å gå opp på stenene, så ta på gode sko.
 • Tsambika-klosteret: ligger like før man kommer til Tsambika stranden (om man kjører fra byen). Fra klosteret har man en fantastisk utsikt over den vakre stranden og store deler av øya. Man kommer ikke helt opp med bilen, men må gå de siste meterne. Vel verdt turen, og ikke noe problem å ta med små barn!
 • Epta piges (7 kilder). Her kan man ta av seg skoene og vasse gjennom en 182 meter lang tunnel, i enden kommer man ut til et lite ferskvann. Spennende tur gjennom tunnelen og deilig å ta et lite bad for å få av seg alt saltvann etter en lang dag på stranden.
 • Filerimos fjellet: Her finnes spor fra både antikken og middelalderen. Fin utsikt over Rhodos vestkyst
 • Kamiros: en av de tre viktigste byene under den antikke tiden. Kalles for "Hellas Pompei"
 • Kamiros Skala: koselig, liten fiskeby og deilig stopp for en lunsj. Her kan man også ta båt over til naboøya Chalki
 • Monolithos: Vakkert fotostopp med spor fra middelalderen. En festning som omrammer en klippe, blå himmel og turkisblått hav.
 • Kalithea: gammelt kursted fra italienske tiden på øya. Kombiner gjerne med litt snorkling fra klippene nedenfor det gamle kurstedet.
 • Petaloudes: "sommerfugl dalen". Vakker dal med bekker, frodig grønske og ikke minst hundretusen talls sommerfugler som lever sitt liv her mellom juni og september.
 • Rhodos by og Gamlebyen! Med eller uten leiebil så må man også ta et besøk her!

Ytterligere tips og inspirasjon finner du kanskje her:

God ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...