søndag 8. april 2012

Florida

Sommeren 2010 reiste vi hele storfamilien sammen til Florida. Vi skulle feire svigermors 75 års dag, så reisefølget var totalt på 11 personer i alderen 6 år til 75 år.

Vi fløy til Orlando for å bo der i et felles hus den første uken, før vi dro ut til kysten og Clearwater området. Det var en veldig fin kombinasjon da første uken hadde fokus på parker og shopping, så ble det mer sol og bad andre uken.


<><> UA-32650012<>
Flott opplevelse for både liten og stor i Seaworld!

Første uken leide vi et herlig hus med plass til hele storfamilien i Highlands. Her er link til huset: Canterbury 7, Highlands og den andre uken bodde vi på Sunset Vistas, direkte på stranden.

Tips og erfaringer fra Orlando:
 • Ikke legg for mye planer den første dagen. Spesielt om du reiser med barn. Den første dagen er, ihvertfall våre barn, veldig klare for bare å oppholde seg ved bassenget. Vårt eget familiebasseng ved huset var derfor veldig populært.
 • Sørg for at huset du leier også har grill. Deilig å sitte på terrassen og grille deilig mat enten en lunsj eller middag innimellom all fartingen.
 • Ikke ha ambisjoner om for mange parker. Dette er selvfølgelig avhengig av alder på barn, våre barn på turen var fra 6 til 10 år, men både voksne og barn blir ganske slitne i parker med varme, køer og inntrykk.
Parker:
 • Normale åpningstider er 9-19, men dette kan variere med tanke på sesong og park, der mange i høysesong har åpent helt til midnatt. Barne grensen er 3-9 år, dvs at 10-åringer betaler voksen billett.
 • I de fleste parkene lønner det seg å bestille billetter på forhånd via internett, man får da ofte rabatter.
 • Vi besøkte Seaworld og Disneyworld. Noe som passet fint for våre barn og aldersgruppe. Vi var veldig fornøyde med begge parkene, men neste tur med barna vil nok innebære besøk i Universal studios og det nye Legoland som har åpnet.
 • Vi valgte å dra i parkene etter lunsjtid. Da fikk vi litt tid på formiddagen i bassenget ved huset samtidig som temperaturen ut over ettermiddagen ble mer behagelig. De fleste parker avslutter også med fine fyrverkerishow som er verdt å få med seg. Vær obs på at det kan være mye kø tilbake til bosted når parkene stenger, ettersom de fleste populære parkene stenger samtidig. 

Leiebil :
 • Bestill bilen i god tid før ferien, da er du sikret å få den størrelsen du behøver.
 • Tips: bestill stor bil: det blir mye bagasje/kofferter som skal ha plass tur/retur flyplass og ved ev flytte mellom bosteder og områder!
 • Og, du MÅ ha leiebil...
Shopping:
 • shoppingen gjorde vi første og fremst på outlets. Det tar tid å orientere seg, så beregn at det blir flere turer... Det lønner seg også å sjekke flere steder. En god anbefaling kan også være å planlegge hjemmefra hva du først og fremst ønsker å handle og hva du sparer mest penger på. Det er først og fremst på de dyrere merkevarene at det er veldig mye å spare.
 • Til disse outletene dro vi: Premiumoutlet, Orlando , Lake buenavista factory outlets, Florida mall


Tips og erfaringer fra Clearwater:
Den siste uken reiste vi ut til Clearwater området (Clearwater på Wikipedia), ute ved den meksikanske gulfen. Vi bodde et lite stykke fra selve Clearwater Beach, nærmere bestemt i Treasure Island. Strekningen mellom Clearwater og St. Pete Beach er en kjøretur på ca 30 minutter der man passerer badebyene: Bellair Beach, Indian Rocks Beach, Indian Shores, Redington Beach, Madeira Beach og Treasure Island. Treasure Island og Madeira Beach er delt av Johns Pass Village and Boardwalk, et hyggelig "fiskested" med flere restauranter (prøv gjerne Bubba Gump, artig for både store og små: Bubba Gump, John's Pass) og noen butikker.


  Solnedgang over Clearwater Beach
Anbefalt å få med seg:
 • Fort de soto State Park North Beach. En fantastisk strand som flere ganger har vært på topp 10 over Floridas strender. link: Fort de Soto 
 • Clearwater Beach og Pier, spis gjerne middagene på en av beach restaurantene
 • Kjør gjerne litt lengre nord for Clearwater også, fine områder opp mot Tarpon Springs. Et sted med en dyp forankret gresk kultur. Etter å ha jobbet flere somre i Hellas og også reist mye i Hellas, får man vel ikke helt den store greske følelsen... Men, områdene opp ditt er fine og du kan ha en hyggelig spasertur gjennom byen før man kjører nedover igjen.
 • Shopping: Vi trodde vi var ferdige shoppede i Orlando, men vi fikk da til litt mer her også... Hadde veldig bra shopping i Ellenton Ellenton Mall, ikke minst fordi det var mye færre mennesker og roligere tempo her enn i Orlando. Vi "damene" dro også inn til International Plaza, som ikke er en outlet, men et kjøpesenter med mange av merkevare butikkene.
Restaurant tips:
Florida er herlig og det er ikke siste gangen vi drar! Vi har tidligere også vært i Fort Lauderdale området og kombinert med cruise. En annen fantastisk ferieform der man får sett og opplevd mye på kort tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...