mandag 30. april 2012

Hjemmelaget pasta

Til jul fikk vi pastamaskin og siden det har vi flere ganger laget hjemmelaget pasta. Vi synes det både er godt og sosialt ettersom det engasjerer hele familien i middagslagingen.


<><> UA-32650012-1<>
Pasta under produksjon!

For 4 personer bruker vi følgende oppskrift:
  • 400 gr mel
  • 4 egg
  • litt salt
En grei "regel" er 1 egg pr 100 gram mel.

Tilberedning:
Ha melet og saltet på kjøkkenbenken og lag en grop midt i der du knekker oppi eggene. Arbeid eggene forsiktig inn til deigen blir jevn og fast (den skal være ganske hard). La deigen hvile i ca 20 minutter.


Klar for miksing og knaing


Del deigen opp i passende biter og kjør gjennom pastamaskinen i følge instruksjoner på denne. Vår erfaring er at det ikke bør være for store biter, for da blir deigen for lang og unhåndterlig å holde på med samtidig som pastaen lett blir en sammenklistret klump, også når den kokes. Vi har fått til det beste resultatet når vi har lagt den ferdig oppskjærte pastaen på kjøkkenhåndklær på benken. Det beste er å være to stykker som holder på slik at en kan føre deigen som blir lengre og lengre inn i maskinen, mens den andre sveiver.


Pastaen skal kun kokes noen få minutter. Følg med på den og kjenn slik at den er "al dente".

Dette kan også være en hyggelig aktivitet om barna har besøk. Vi lagde blant annet dette i 3. klassingens klasseklubb. De 5 barna var med på å sveive sin egen del og jeg har vel aldri hatt barn på besøk som har spist så mye pasta...!

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...