søndag 8. april 2012

Provencalsk påskeskinke med wokede grønnsaker

I dag har minstemann i huset fødselsdag, Mille blir 9 år! Milles favorittmat er poteter og brun saus... så det var dagens bestilling, ettersom feiringen blir neste helg, først med klassevenninner, så familien.

Etter påskeferie, var det ikke så mye i kjøleskapet, men jeg hadde en svensk, ferdigkokt "helgskinka" liggende, så da prøvde jeg meg på en slags påskeskinke som jeg kaller "Provencalsk påskeskinke":



Ingredienser:
  • ferdigkokt skinke
  • hvitløk
  • rapsolje
  • provence krydder
  • poteter
  • grønnsaker
Tilberedning:
  • Spar på kraften som er i posen, brukes til sausen
  • Ta av nettet på skinken, skjær bort det tykkeste av fettet og tørk av skinken
  • Bland sammen 3 ss rapsolje, 1 ss provencekrydder og ett presset hvitløk fedd og smør dette over hele skinken
  • Skinken varmes i ovnen på ca 250 grader i 20-30 minutter (avhengig av størrelsen). Skinken skal få fin brun farge og være varm gjennom. La den ligge en stund før du skjærer den i skiver.
  • Kok poteter
  • Wok grønnsakene (jeg hadde sjalottløk, grønn paprika, champinjonger og brokolli. Woket dem og helte over litt soyasaus og worchester saus helt mot slutten)

<><> UA-32650012</><></>
Vi var så ivrige etter å skjære opp skinken at jeg helt glemte å ta bilde først. Den ble deilig og saftig!
Saus:
  • 2 ss smør
  • 2,5 ss mel
  • 6 dl kjøttkraft, helst varm
  • salt og pepper
  • ev fløte
Smelt smør i en kjele og rør inn mel, rør rundt til du har en nøttebrun jevning. Blir den ikke brun, må du skru opp varmen. Spe med 1 dl av kraften og rør til du har en jevn masse. Kok opp og rør inn resten av kraften + ev fløten. Når sausen har begynt å koke, senk varmen og la småkoke 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og ev rund av med litt sukker (obs: ikke bruk for mye salt, laken fra kjøttet er allerede ganske salt).

Til dessert hadde vi deilig hjemmelaget jordbær sorbet

Bursdagsbarnet ble veldig fornøyd, men det ble kun terningkast 5 fra henne, etter som sausen ble litt salt... Hun klarte imidlertid å få i seg tre store poteter med mye saus, det er mye i en liten tynn kropp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...