fredag 14. desember 2012

Svigemors gode sandkaker

Her er enda en favoritt og en tradisjon for oss når det gjelder julekaker. Jeg og barna har alltid en bakedag sammen med svigermor, da er det sandkaker og krumkaker som står på planen.

Mmm, ferdige sandkaker, klare for kakeboksen!


Ingredienser (stor oppskrift):
Her har jeg fått tipset om at svigermor alltid bruker samme mengde av alt, så du kan minske eller øke oppskriften basert på det prinsippet!
  • 500 gr margarin
  • 500 gr sukker
  • 500 gr mandler
  • 500 gr hvetemel
Tilberedning:
  • Ta smøret ut av kjøleskapet, slik at det er litt mykt
  • Rør smør og sukker sammen til det blir hvit
  • Kvern mandler (litt grovmalte) og ta disse inn i smør og sukker blandingen sammen med melet

Stekes midt i ovnen på 185 grader i ca 15 minutter.



Avkjøl formene før du lett klemmer på dem
Mange synes det kan være vanskelig å få kakene ut av formene. Trikset er å avkjøle dem før du prøver! Snu dem opp ned og press lett med pekefinger og tommeltott på formene og kakene vil da enkelt komme ut.













Ivrige kakebakere!



Lykke til med kakebakingen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...