tirsdag 4. desember 2012

Kolastenger

Kolastenger er julens kakefavoritt hos oss! Vi må vel minst bake i to omganger... Navnet kommer opprinnelig fra Sverige og kan vel oversettes til norsk som "karamell stenger". Har også hørt at noen her kaller det "brune pinner".

Disse er kjempe enkle å lage og smaker veldig godt. Vi liker dem best når de er litt myke og ikke for mye stekt.

Mmmm, deilige kolastenger


Deigen klar til utrulling


Ingredienser:
  • 200 gr margarin
  • 200 gr sukker
  • 2 ss lys sirup
  • 300 gr mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron 



Tilberedning:
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle
  • Kjør dem lett med en miksmaster, før du knar deigen sammen med hendene
  • Del deigen og rull den ut til 6 "pølser" som du fordeler på 2 bakebrett
  • Kjevl "pølsene" flate og stek dem på 170 grader i 15-20 minutter
  • Ta et pizzahjul og del deigen i smale stenger i passe størrelse med en gang du tar brettet ut av ovnen
  • Avkjøl på rist
  • Klar til spising!

Rull til "pølser" før du kjevler dem flate

 
 
Bruk et pizzahjul til å skjære opp med en gang du tar brettet ut av ovnen
 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...