Mmm, deilig og litt sterkt |
Her er det bare å forberede smaksløkene på mange gode smaker!
Ingredienser (4 personer):
- 6 sjalottløk, finhakket
- 3-4 fedd hvitløk, finhakket
- 6-7 sm frisk ingefær, skrelt og revet
- 2-3 middels store gulrøtter i små staver
- 4 sitrongresstilker, banket og skåret i store biter på langs
- 8 kaffirlime blader
- 1 rød paprika i biter
- 1 grønn paprika i biter
- 50 gr sukkererter
- 1 boks skivede vannkastanjer
- 1-2 ss rød thailandsk chilipaste
- 2 bokser kokosmelk
- 2-3 ss fiskesaus (nam pla)
- 1 rød spansk chilipepper
- saften av 1-2 lime
- 400-500 gr scampi
- 2 dl cashewnøtter
- koriander, hakket
Tilberedning:
- Begynn med å forberede alle grønnsakene og legg det til side. Fres sjalottløk, hvitløk, og revet ingefær i olje i en stor wok.
- Tilsett chilipasteen i klatter og rør den godt ut. Fres alt i ca 1/2 minutt
- Tilsett deretter den første boksen med kokosmelk
- Tilsett gulrøtter, sitrongressbitere og kaffirlimebladet er er revet over på midten.
- La det småkoke i 2-3 minutter
- Tilsett deretter paprika, hele sukkererter, chili og vannkastanjene
- Tilsett den andre boksen med kokosmelk
- Rør inn fiskesaus og la det småkoke på middels varme i ca 10 minutter
- Smak til med presset limejuice
- Tilsett den andre boksen med kokosmelk
- Fres scampiene til de blir lett rosa, legg dem opp i sausen
- Serveres med ris og hakkede cashewnøtter
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar