torsdag 25. oktober 2012

Stekt laks med spennende tilbehør

En deilig fiskerett som er god å servere i helgen, enten med eller uten gjester.


Deilig og smaksrik pasta med fisk



Ingredienser (4 personer):
  • 3 dl matfløte
  • 1-1 1/2 purre
  • 1 rød chili
  • 2-4 fedd hvitløk
  • 1 boks reker (ev 200 gram ferske reker)
  • 1 boks krepsehaler
  • 1-2 terninger fiskebuljong
  • 1-2 ts tomatpure
  • litt melk
  • maisenna
  • Skjærgårdskrydder
  • Frisk dill
  • 250 gram laksefilet pr person (skinn og benfri)
Tilberedning:
  • Stek fisken i panne, 50/50 olje o gsmør. Krydre med skjærgårdskrydder og legg til side
  • Snitt purre, chili og hvitløk. Fres lett i pannen til de blir blanke og myke
  • Ha i fløten og knus buljongterningen over
  • Spe med litt melk
  • Jevn med maisenna. Må ikke koke!
  • Ha i tomatpure
  • Smak til med kraft fra reker/krepsehaler hvis den enten er for tykk eller for sterk
  • Legg i fisken og la den trekke i 5-7 minutter
  • Strø over reker, krepsehaler og dill rett før servering
Serveres med pasta eller ris.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...