Oppskriften er enkel og dette er en kake det er fort gjort å lage, så får du telefon om at du straks får uventet besøk, så er det bare å sette i gang med denne og du har en rykende varm og fersk eplekake å servere!
Varm nybakt eplekake med is. Mmmm... |
Ingredienser:
- 2 egg
- 2,5 dl sukker
- 110 gram smør
- 1 dl melk
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 epler
- Visp sammen egg og sukker til eggedosis
- kok opp smør og melk
- Hell smøret og melken opp i eggedosisen sammen med hvetemelen og bakepulveret
- Visp sammen
- Smør en rund kakeform med smør, dryss ev litt semulegryn i formen (tynt lag, skal kun henge fast i smøret)
- Hell røren opp i formen. Skrell eplene og skjær dem opp i tynne båter. Legg eplebåtene tett sammen på toppen av røren i formen og strø over med kanel og sukker
Rykende fersk eplekake, nettopp tatt ut av ovnen |
Stekes på 200 grader i 35-40 minutter.
Server som den er, eller sammen med is eller pisket krem dersom du foretrekker det!
Velbekomme!
Den ligner veldig på den jeg har laget i alle år og som min eldstemann elsker! Yammi med is!
SvarSlett