Maten er servert! |
Ingredienser:
- Oksefilet (vår var på 1,2 kg og da hadde vi rikelig for to voksne og to barn både med tanke på dagens middag, men også med tanke på restemat som er perfekt på mandager!)
- Poteter
- Salt og pepper til kjøttet
- Maldonsalt til potetene
- olje og smør til steking
- Grønnsaker
- For at oksestek ikke skal bli hverken for seig eller tørr er det lurt å langsteke den, hvis du har tid! Et annet triks er også å legge den i saltlake, det gjør kjøttet saftigere. La det gjerne ligge natten over. Ha ca 2 ss salt pr liter vann og putt eventuelt også opp i noen laurbærblad, litt pepper og eventuelt noen urter i laken, for ekstra god smak til kjøttet.
- Vi hadde ikke planlagt så godt at det hverken ble langsteking eller lake over natten, men jeg fikk lagt kjøttet i lake ca en times tid. Ta kjøttet opp fra laken og tørk av med litt tørerull. Gni inn salt og pepper i kjøttet og stek det på middels til høy varme i en jernpanne for å brune det godt på alle sider. Bland like deler smør og olje til bruningen av kjøttet. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet før det legges inn i ovenn
- Stekes ved ca 150 grader til kjøttet har fått en kjernetemperatur på ca 60 grader. Når kjøttet har 60 grader, ta det ut og la det hvile før servering.
- Potetene: skjær potetene i tynne skiver og rå stek dem i panne krydret med maldon salt og pepper
- Grønnsakene: Her er det bare å bruke favoritt grønnsakene eller det du har hjemme. I dag brukte jeg: brokkoli, blomkål, rød løk, sukkererter og rød paprika. Skjær grønnsakene i passe biter og wok dem på sterk varme i litt olje. Krydre med salt, pepper og litt grillkrydder og bland inn litt soyasaus rett før servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar