søndag 16. september 2012

Thaigryte med strimlet svinekjøtt, ingefær og chili

En smakfull og deilig thai gryte, som du kan lage akkurat så sterk som du ønsker. Her er det bare å tilpasse chili mengde...

Mmm, her var det mye smak


Ingredienser (4 personer):
  • 600 gram svinefilet, skåret i strimler
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 grønn paprika, i strimler
  • 2 fedd hvitløk, i biter
  • 1 løk, i strimler
  • ca 3 cm ingefær, fint revet
  • 1/2 rød chili, små hakket
  • 1 boks mini-mais
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss oystersaus
  • 2 ts rød curry paste
  • 1 neve fersk koriander
  • 1 ts brunt sukker
  • saften fra 1 lime
  • ris

Tilberedning:
  • Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt
  • Ta opp i curry paste og la det frese inn
  • Bland inn vann og kokosmelk og la det koke opp
  • Tilsett øvrige grønnsaker og ingredienser
  • Stek det strimlete kjøttet
  • Kok opp ris
  • Ta kjøttet i med det andre, klar for servering!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...