Mmm, deilig spagetti bolognese |
Ingredienser:
- 500 gr karbonadedeig
- 100 gr pancetta (eller bacon) i terninger/biter
- 1 gul løk
- 2 gulrøtter i biter
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl rødvin (eller hvitvin)
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 buljongterning (klar kjøttbuljong eller fond)
- 1 ss tomatpure (kan sløyfes)
- 1 lauvbærblad
- salt og pepper
- timian og oregano (frisk eller tørket)
- pasta til 4 personer
Tilbehør:
- persille
- parmesan
- en frisk salat
- Kutt alle grønnsakene i små biter og stek det i olje på moderat varme til de blir blanke.
- Mens grønnsakene steker, kutt pancetta/baconet i små biter/terninger og stek i egen panne. Når dette er ferdig brunet, legges det over i kjelen med grønnsakene.
- Stek karbonaden i pannen der du brunet pancettaen, da får du med all den gode smaken. Når den er ferdig stekt, legg den over i kjelen med grønnsakene og pancettaen.
- Ta vinen og stek ut pannen der du har stekt karbonaden. Hell deretter vinen, tomatene, buljongen, tomatpuren og krydderet (foruten salt og pepper) over det som er ferdig stekt.
- La blandingen stå å putre lenge, gjerne minst en time.
- Kok pasta
- Smak til med salt og pepper like før servering
- Strø over frisk hakket persille samt parmesan og grovmalt pepper, server!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar