søndag 19. august 2012

Grillet indrefilet med timianpoteter og salat med gorgonzoladressing

Vi gleder oss over enda en deilig august helg og nyter selvfølgelig det fine været med deilig grillmat og godt tilbehør. Som jeg har nevnt tidligere, jeg synes det er viktig å varirere tilbehøret til grillmaten, hvis ikke blir det lett ensformig og lett for at man blir litt lei grillmat.



I dag hadde vi deilig indrefilet av okse som vi enkelt, krydret med salt og pepper før den ble lagt på grillen. Som tilbehør hadde vi ovnsbakte timianpoteter samt en frisk salat med deilig gorgonzola dressing.

Ingredienser:
  • Indrefilet av okse
  • party poteter
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk timian
Vask party potetene (eller lignende småpoteter) og legg dem i en ildfast form. Pensl potetene med olje og krydre med salt og pepper samt dryss over frisk, hakket timian. Stek/bak potetene i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter eller til de er lett brune og godt bakt helt gjennom.

Ta salt og pepper på indrefilet stykkene og grill dem på hver side. La dem hvile litt før servering.

Salat med gorgonzola dressing:
Her er det bare å ta favoritt ingrediensene, eller det du har i salaten. I vår salat i dag hadde vi:
  • crispi salat
  • agurk i skiver
  • små smakstomater delt i to
  • sukkererter delt i stykker
  • litt rød løk hakket i små biter
  • rød, snack paprika
  • pinjekjerner
Dressingen:
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 ss gorgonzola ost (gjerne en kremete type)
  • 1 ss dijon sennep
  • litt salt og pepper
  • 1 ts estragon
Bland alle ingrediensene med en stavmikser og sett til avkjøling i kjøleskapet. Skjær opp grønnsakene og bland dem sammen i en bolle. Tilsett dressingen like før servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...