Deilig lasagne klar til servering |
Som grunnoppskrift for kjøttsausen, bruker jeg samme oppskrift som spagetti bolognese. Et smart tips kan være å lage dobbelt oppskrift av denne hvis du først lager dette, da har du så du både kan lage spagetti bolognese og lasagne og du har enkelt middag til to dager!
Ingredienser:
- 500 gr karbonadedeig
- 100 gr pancetta eller bacon
- 1 gul løk
- 2 gulrøtter i biter
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl rødvin (eller hvitvin)
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 buljongterning (klar kjøttbuljong eller fond)
- 1 ss tomatpure (kan sløyfes)
- 1 lauvbærblad
- salt og pepper
- timian og oregano (frisk eller tørket)
- lasagneplater
- 5 dl melk
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- muskat
- ca 2 dl revet sterk ost
- frisk salat
- hvitløksbrød
- Lag kjøttsausen, se link
- Lag ostesaus:
- smelt 3 ss smør/margarin og rør inn 3 ss hvetemel
- spe med 5 dl melk og smak til med salt, pepper og muskat
- rør inn ca 2 dl ost
- Ta frem en ildfast form og smør denne med smør
- Dekk bunnen med ostesaus, lasagneplater, kjøttsaus, lasagneplater osv. Øverste lag skal være ostesaus! Dryss over revet ost
- Stekes på 200-225 grader i ca 20 minutter
- Server med en frisk, blandet salat og hvitløksbaguetter
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar