Dette er nok bilde av vaniljemakroner... Pleier å ha godt med gulfarge i sitronmakronene, men de kan også bli veldig fargerike når barna er med... |
- 110 gr eggehvite (ca 4 egg)
- 4 ss sukker
- 100 gr mandelmel (ikke fettredusert!)
- 200 gr melis
- Bland sammen mandelmel og melis. Sikt blandingen og hiv eventuelle store klumper. Pisk eggehvitene til de skummer og tilsett sukker
- Pisk til du har en skinnende marengs som er stiv nok til at du kan snu bollen opp ned uten at marengen faller ut. Farg marengsen i den fargen du ønsker.
- Bruk en slikkepott og rør sammen marengs og melblandingen. Rør kraftig.
- For å se om røren er ferdig kan du holde slikkepotten i luften, hvis røren sitter fast i slikkepotten er den for stiv, den skal renne/dryppe sammenhengende ned fra slikkepotten, da er den ferdig.
- Ha røren i en sprøytepose og sprøyt små rundinger på et bakepapir.
- Nå skal makronene tørke. Hvor lang tid dette tar er avhengig av været... Hvis det er varmt og tørt kan det ta 30 minutter, hvis det regner og er kaldt kan det ta en time. Du skal kunne kjenne på toppen av makronen og kjenne at det har dannet seg en stiv hinne. Da er de klare for ovnen.
- Vi steker på nederste rille i ovnen, 150 grader i ca 17 minutter. Du skal kunne løsne de fra platen uten at de henger fast.
- Avkjøl på rist
Sitron fyllet har jeg funnet fra Den store kakekrigen
Lemon curd:
- 4 eggeplommer
- 150 gr sukker
- 120 gr sitronsaft
- revet skall fra 2 sitroner
- 100 gr smør
- Bland alt utenom smøret i en bolle over en gryte med kokende vann. Varm blandingen over dampen mens du konstant rører til blandingen blir tykk og kremete.
- Ta bollen vekk og rør inn romtemperert smør i terninger. Avkjøl
- Fyll makronene med fyllet.
Makronmatter gjør det lettere. Barna er med og lager! |
Tips:
- Bruk gjerne en makronmatte. Vi kjøpte rimelig på Claes Olsson
- Eggene må være romtempererte når du starter med å lage makronene
- IKKE bruk fettredusert mandelmel
- Bruk gjerne et friskt/syrlig fyll, ellers kan det bli veldig søtt...
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar