mandag 25. mai 2015

Grønnkålsuppe med fetakrem

Dette er en fantastisk god og sunn suppe som jeg fikk servert og "levert" på døren når jeg var sykemeldt etter operasjon i fjor. Det er herlige venner det! Oppskriften fikk jeg av henne og har siden laget den flere ganger. Oppskriften hadde hun opprinnelig funnet på http://www.godt.no/


Grønn suppe med fetakrem
Ingredienser:
  • 200 gram grønnkål
  • 1 brokkoli
  • 1 løk
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1,5 dl matfløte
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
Fetakremen:
  • 100 gram fetaost
  • 1,5 dl lettrømme
  • 3 ss basilikum
Slik gjør du:
  • Begynn med fetakremen, slik at den kan stå kjølig mens du lager suppen.
  • Smuldre fetaosten opp i lettrømmen og kjør med stavmikser til det blir en glatt røre. Finhakk basilikumen og bland inn i fetakremen. Sett i kjøleskap til avkjøling.
  • Hakk løken i terninger og legg den i en varm kjele med olje. Fres lett før brokkolibuketter og grønnkål legges opp i.
  • Hell over grønnsaksbuljong og la det koke til grønnsakene er lett møre
  • Hell blandingen i en blender og kjør til en glatt suppe
  • Tøm suppen tilbake i kjelen, hell i matfløte og kok opp
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server med fetakrem og gjerne hjemmebakt foccacia brød
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...