Grønn suppe med fetakrem |
- 200 gram grønnkål
- 1 brokkoli
- 1 løk
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 1,5 dl matfløte
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 100 gram fetaost
- 1,5 dl lettrømme
- 3 ss basilikum
- Begynn med fetakremen, slik at den kan stå kjølig mens du lager suppen.
- Smuldre fetaosten opp i lettrømmen og kjør med stavmikser til det blir en glatt røre. Finhakk basilikumen og bland inn i fetakremen. Sett i kjøleskap til avkjøling.
- Hakk løken i terninger og legg den i en varm kjele med olje. Fres lett før brokkolibuketter og grønnkål legges opp i.
- Hell over grønnsaksbuljong og la det koke til grønnsakene er lett møre
- Hell blandingen i en blender og kjør til en glatt suppe
- Tøm suppen tilbake i kjelen, hell i matfløte og kok opp
- Smak til med salt og pepper.
- Server med fetakrem og gjerne hjemmebakt foccacia brød
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar