torsdag 13. mars 2014

Kjøttboller med gresk salat, couscous og tzaziki

Dette er en av de gode rettene vi fikk ingredienser og oppskrift til fra http://godtlevert.no/ for ikke så lenge siden. Vi som er ganske "grekofile" og også glad i gresk mat synes at dette var en fantastisk hverdagsrett som både var enkel og rask og lage. Det var overraskende smidig å steke kjøttbollene i ovnen!

Mm, deilig og smakfull hverdagsmiddag
 
Ingredienser kjøttbollene:
  • 650 gr karbonade
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1/2 løk, hakket i små terninger
  • 1 ss paprikapulver
  • Litt hakket bladpersille
  • 1 ts tørket oregano
Couscous:
  • 2,5 dl couscous
  • 5 dl kyllingbuljong/vann
  • Litt olje/smør
Tilberedning:
  • Sett ovnen på 225 grader varmluft. Ha vann/buljong i en kjele og kok opp. Ta kjelen av kokeplaten og ha i couscous. Vend om, legg på lokk og la det svelle.
  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Rull små kjøttboller ved hjelp av en fuktet skje og legg dem på stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen og stek til de er gylne og gjennomstekte, ca 15 minutter.
  • Mens kjøttbollene står i ovnen lager du tzaziki og gresk salat
I oppskriften vi fikk fra Godt levert, var det brukt kesamtzaziki. Det smakte også godt! Her er oppskrift til den:
  • 1/2 agurk, revet
  • 1/2 beger kesam
  • salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
Riv agurk, salt den lett og legg i en sil. Bland sammen kesam med litt hakket/knust hvitløk og smak til med salt og pepper. Klem ut overflødig væske fra agurken og bland sammen med kesam.

Dette kommer vi til å lage igjen!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...